Forum NNS : Aquapark Wrocław - Forum NNS

Skocz do zawartości

• (12 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Aquapark Wrocław Raport bywalców zmiany na dobre-złe Oceń temat: -----

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   indywidualismus 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 160
  • Rejestracja 4 marzec '08
  • Kim jestem:Mężczyzna

Napisano 28 maj 2008 o 22:51

Wyświetl postKrzysiek, dnia 27 maj 2008 o 23:21 napisał

Chcesz powiedzieć że siedziała w jacuzzi, w WODZIE, w ręczniku?????? Nie wierzę.... :)

Tak Krzysiu! Wierzę, że nie wierzysz - to trzeba było zobaczyć :D Nie miałem przy sobie aparatu, bo i tak uważam, że saunarium jest miejscem wypoczynku i ablucji, a nie atelier, więc pozostaje ci wiara. (i wyobraźnia) :D

Wyświetl postbywalec, dnia 28 maj 2008 o 22:29 napisał

Obiekt bardzo fajny, ale część saunowa w stosunku do niemieckich , odwiedzonych kilka dni wcześniej bardzo skromna.

Macieju, proszę nie porównuj naszego skromnego obiekciku do niemieckich, tak samo jak autostrad, centrów miast i wielu innych rzeczy.

Wyświetl postbywalec, dnia 28 maj 2008 o 22:29 napisał

Co do nowego cennika, to kontrolujcie sprawę, bo mają zamiar wprowadzić naliczanie minutowe do części saunowej > doprowadzi to do braku komfortu z korzystania z saun, bo zaczną się wycieczki z częsci basenowej ( tak jest na warszawskiej warszawiance, gdzie na saunach jest też strefa nagości).

Maćku, o co chodzi, przecież już teraz JEST naliczanie minutowe (co 15 minut) i zdecydowana większość gości przychodzi z części basenowej - tak było od samego początku. A mimo to już prawie wszyscy umieli się dostosować i zachowują się jak należy. Trzeba mieć spore "szczęście", by spotkać kogoś w stroju - zresztą jak jest 40-50 nagich, bądź "ręcznikowych" gości, to i ten tekstylny orientuje się, że coś nie tak...
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   bywalec 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 182
  • Rejestracja 13 lipiec '05

Napisano 29 maj 2008 o 10:04

Wyświetl postindywidualismus, dnia 28 maj 2008 o 21:51 napisał

Maćku, o co chodzi, przecież już teraz JEST naliczanie minutowe (co 15 minut) i zdecydowana większość gości przychodzi z części basenowej - tak było od samego początku.

ok., ale ja mówię o naliczaniu minutowym, a nie co 15 minut
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   summer.time.77 

• Naturyzm rodzinny :)
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1309
  • Rejestracja 3 czerwiec '04
  • Kim jestem:Para

Napisano 30 maj 2008 o 14:56

bede w najblizszy wtorek okolo poludnia nie wiecej niz na godzinke

sie zobaczy co tam maja :)
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia i Krzys 

• Gaduła
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 34
  • Rejestracja 8 kwiecień '08

Napisano 30 maj 2008 o 17:42

Nowy Cennik na okres letni.

Bilety normalne Bilety ulgowe Bilety rodzinne
Czas korzystania dla:Baseny rekreacyjne poniedziałek - piątek weekendy i święta poniedziałek - piątek weekendy i święta poniedziałek - piątek weekendy i święta
1 godzina 15 * zł 18 * zł 13 * zł 14 * zł 36 * zł 45 * zł
bilet na 4 godziny, zakup w godz.8:00-13:00 23 zł 25 zł 18 zł 20 zł 52 zł 58 zł
bilet na 4 godziny, zakup w godz. 13:01-21:30 27 zł 30 zł 22 zł 25 zł 60 zł 67 zł
bez limitu czasowego 38 zł 42 zł 30 zł 33 zł 85 zł 93 zł
za każdą kolejną minutę 0,30 zł 0,35 zł 0,30 zł 0,35 zł za jedną osobę
0,30 zł za jedną osobę
0,35 zł
Bilety normalne Bilety ulgowe
Czas korzystania dla:Sauny (basen rekreacyjny gratis w ramach wykupionego czasu) poniedziałek - piątek weekendy i święta poniedziałek - piątek weekendy i święta
1 godzina 22 zł 24 zł 17 zł 19 zł
2 godziny 38 zł 42 zł 31 zł 34 zł
3 godziny 50 zł 55 zł 40 zł 44 zł
bez limitu czasowego 67 zł 74 zł 54 zł 59 zł
za każdą kolejną minutę 0,40 zł 0,45 zł 0,40 zł 0,45 zł
Bilety normalne Bilety ulgowe
Czas korzystania dla:Basen sportowy od 6:00 do 16:00 od 16:00 do 23:00 od 6:00 do 16:00 od 16:00 do 23:00
1 godzina 12 zł 14 zł 11 zł 13 zł
Czas korzystania dla: Solarium 1,6 zł
za minutę
* dodatkowo 30 min gratis w przypadku biletów zakupionych pomiędzy godziną 8:00 a 9:00.

Do każdej taryfy normalnej i ulgowej doliczamy 10 minut gratis.
Do pakietów rodzinnych doliczamy 20 minut gratis.
Dzieci do lat 3 gratis.
Bilety ulgowe - dzieci i młodzież poniżej 18 lat, osoby uczące się (na podstawie legitymacji szkolnej lub studenckiej), osoby powyżej 60 roku życia, niepełnosprawni (na podstawie dokumentów potwierdzających niepełnosprawność).
Bilety rodzinne - 2 osoby dorosłe i jedno dziecko od 3 do 18 lat; dopłata za każde kolejne dziecko 10 zł (od poniedziałku do piątku) lub 11 zł (weekendy i święta).
Wstęp do sauny i solarium tylko dla osób pełnoletnich.
Wypożyczenie szlafroka - 15 zł, wypożyczenie ręcznika - 10 zł.
Sauny – osoby, które przechodzą z basenów rekreacyjnych, a nie opłaciły korzystania z saun przy wejściu, wnoszą dopłatę w wysokości 0,40 zł za każde rozpoczęte 15 minut (0,45 zł w weekendy i święta). Czasu pobytu w saunie nie wlicza się do czasu pobytu na basenach rekreacyjnych.
NO NIESTETY NIE POPISALI SIĘ ZA BARDZO :)
Pozdrawiamy
Kasia i Krzys
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   qwert 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 416
  • Rejestracja 3 listopad '04

Napisano 31 maj 2008 o 07:46

Witam.

Niedługo będziemy przejeżdżać przez Wrocław i chętnie odwiedzilibyśmy nowy obiekt, ale potrzebujemy jednej informacji.
Czy sauny są niedostępne dla dzieci??

Do tej pory tylko Sopot omijamy z daleka :) Byłoby bardzo niefajnie gdyby następne ośrodki poszły jego śladem.

Pozdrawiam.
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   marp1 

• Gaduła
  • Grupa Bywalec
  • Postów 73
  • Rejestracja 26 maj '04

Napisano 31 maj 2008 o 08:45

Witajcie!
Jeślichodzi o osobliwości w sposobie saunowania, to widziałem kiedyś pańcię w stroju z likry jednoczęściowym w najcieplejszej saunie.
Jak ryba z grila w folii aluminiowej, takie było moje pierwsze wrażenie.
Żałosny to widok, gdy przy prostej logice rozum szwankuje.
Pozdrawiam
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   monka 

• Gaduła
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 37
  • Rejestracja 5 luty '06

Napisano 31 maj 2008 o 09:11

Wyświetl postqwert, dnia 31 maj 2008 o 07:46 napisał

Czy sauny są niedostępne dla dzieci??

Cytat z regulaminu: "Korzystanie ze stref saun i wellness, jest dozwolone jedynie dla osób powyżej 18 roku życia."
Tutaj cały tekst: http://www.parkwodny...s/regulamin.pdf

Wiecej o aquaparku oraz nowy cennik: http://www.parkwodny.wroc.pl

Pozdrawiam
Grzesiek
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   indywidualismus 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 160

Napisano 31 maj 2008 o 22:12

To prawda dla dzieci, takich "prawdziwych", sauny są niedostępne. No, mój syn - Monka z mężem widzieliście go - nie ma 18 lat, dowodów nikt nie sprawdza, ale na dziecko to już nie wygląda. Więc jesli macie małe dziecko, to niestety odpada, chyba, że poważnie wyglądającego młodzieńca albo pannicę. Cóż, mieszkamy w Polsce. Ostatnio zresztą czytałem, chyba na wp komentarze nt. imprezy w Fali, oburzonych nawiedzeńców przeciwko obecności dzieci. Najwidoczniej kierownictwo Aquaparku unika tego typu awantur ze strony ksenofobów i ultra:katolików" :)
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia i Krzys 

• Gaduła
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 34

Napisano 01 czerwiec 2008 o 22:29

Witamy
Po naszej wizycie porawili cennik hi hi też mają błedy

Sauny – osoby, które przechodzą z basenów rekreacyjnych, a nie opłaciły korzystania z saun przy wejściu, wnoszą dopłatę w wysokości 0,40 zł za każdą rozpoczętą minutę (0,45 zł w weekendy i święta). Czasu pobytu w saunie nie wlicza się do czasu pobytu na basenach rekreacyjnych.
wcześniej było z 15 min 0.45
Pozdrawiamy
Kasia i Krzys
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   bywalec 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 182
  • Rejestracja 13 lipiec '05

Napisano 02 czerwiec 2008 o 00:20

Wyświetl postKasia i Krzys, dnia 01 czerwiec 2008 o 21:29 napisał

Witamy
Po naszej wizycie porawili cennik hi hi też mają błedy

Sauny – osoby, które przechodzą z basenów rekreacyjnych, a nie opłaciły korzystania z saun przy wejściu, wnoszą dopłatę w wysokości 0,40 zł za każdą rozpoczętą minutę (0,45 zł w weekendy i święta). Czasu pobytu w saunie nie wlicza się do czasu pobytu na basenach rekreacyjnych.
wcześniej było z 15 min 0.45
Pozdrawiamy
Kasia i Krzys

No i miałem rację z tym cennikiem i naliczaniem minutowwym.

Teraz wszystko zależy od kultury osób przebywających w aquaparku, jak będzie wyglądała częśc saunowa.

Na warszawiance(aquapark w warszawie) ten sposób rozliczania spowodował brak możliwości sobodnego wypoczynku w saunach. Dodatkowo pojawili się wycieczkowicze-podglądacze(?) w kostiumach chodzący po strefie nagości.

powodzenia w przyjemnym saunowaniu

Maciej

ps.

międzyinnymi z tego powodu przestałem chodzić na warszawiankę i wybrałem bardziej kameralny klub w Warszawie, gdzie teraz robię aufgussy dla saunowiczów
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   indywidualismus 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 160

Napisano 03 czerwiec 2008 o 12:34

Wyświetl postbywalec, dnia 02 czerwiec 2008 o 00:20 napisał

No i miałem rację z tym cennikiem i naliczaniem minutowwym.

Teraz wszystko zależy od kultury osób przebywających w aquaparku, jak będzie wyglądała częśc saunowa.

Na warszawiance(aquapark w warszawie) ten sposób rozliczania spowodował brak możliwości sobodnego wypoczynku w saunach. Dodatkowo pojawili się wycieczkowicze-podglądacze(?) w kostiumach chodzący po strefie nagości.

powodzenia w przyjemnym saunowaniu

Maciej
ps.

międzyinnymi z tego powodu przestałem chodzić na warszawiankę i wybrałem bardziej kameralny klub w Warszawie, gdzie teraz robię aufgussy dla saunowiczów

Bywalcu jak zwykle nieuważnie, albo wcale czytasz moje posty. A wydawało mi się, że posługuję się poprawną i zrozumiałą polszczyzną. Pisałem wcześniej, że 90 % saunowiczów przychodzi z basenu, kulturalnie zdejmują stroje i saunują nago. Od samego początku była możliwość wejścia z basenu i zapłacenia 6 zł za 15 minut - teraz będzie 0,40 zł za 1 minutę (przypomnę 0,40x15=6,00) :( Jak dla mnie to ŻADNA zmiana, ale skoro dla ciebie to rewolucja, to SORRY, że uraziłem twą rewolucyjną czujność.

Spod najbardziej przyzwoitego saunarium w Polsce pozdrawia

Misiek :)
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Weteran
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1905
  • Rejestracja 23 sierpień '04

Napisano 03 czerwiec 2008 o 13:09

Wyświetl postindywidualismus, dnia 03 czerwiec 2008 o 12:34 napisał

Pisałem wcześniej, że 90 % saunowiczów przychodzi z basenu, kulturalnie zdejmują stroje i saunują nago.

Jak zwykle kluczem do sukcesu (spokojne saunowanie) jest obsługa, która powinna byc niezauważalna, ale stanowcza, aby te pozostałe 10% przekonać do dostosowania się lub opuszczenia obiektu.
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   monka 

• Gaduła
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 37
  • Rejestracja 5 luty '06

Napisano 03 czerwiec 2008 o 13:22

Wyświetl postAdam, dnia 03 czerwiec 2008 o 13:09 napisał

Jak zwykle kluczem do sukcesu (spokojne saunowanie) jest obsługa, która powinna byc niezauważalna, ale stanowcza, aby te pozostałe 10% przekonać do dostosowania się lub opuszczenia obiektu.

Michałowi chyba chodziło o to, że pozostałe 10% przychodzi tylko na saune i wlaśnie ich nie trzeba przekonywać bo doskonale wiedzą gdzie i po co idą.

Pozdrawiam
Grzesiek
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Weteran
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1905

Napisano 03 czerwiec 2008 o 13:25

Wyświetl postmonka, dnia 03 czerwiec 2008 o 13:22 napisał

Michałowi chyba chodziło o to, że pozostałe 10% przychodzi tylko na saune i wlaśnie ich nie trzeba przekonywać bo doskonale wiedzą gdzie i po co idą.

Pozdrawiam
Grzesiek

To tym bardziej brak problemu! Podczas podróży przez Wrocek odwiedzimy to miejsce. Pozdrawiam.
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Miro 

• Weteran
  • Grupa Aktywny
  • Postów 732
  • Rejestracja 15 kwiecień '05

Napisano 03 czerwiec 2008 o 19:18

Wyświetl postindywidualismus, dnia 03 czerwiec 2008 o 12:34 napisał

Bywalcu jak zwykle nieuważnie, albo wcale czytasz moje posty...

Aby sie przekonać, który z Was ma rację, zajrzałem na stronę wrocławskiego Aqaparku.

Oto fragment cennika:
"Sauny – osoby, które przechodzą z basenów rekreacyjnych, a nie opłaciły korzystania z saun przy wejściu, wnoszą dopłatę w wysokości 0,40 zł za każdą rozpoczętą minutę (0,45 zł w weekendy i święta). Czasu pobytu w saunie nie wlicza się do czasu pobytu na basenach rekreacyjnych."

Nie ma tu nic o 15 minutach ale o "każdej rozpoczetej minucie" - czyli tak, jak pisał Bywalec.
I też mi się wydaje, że przy takim cenniku mogą się znaleźć tacy, którzy odwiedzą strefę saun "na 5 minut" w poszukiwaniu sensacji.

A z drugiej strony wyobraźmy sobie, że takiemu 5-minutowemu gościu sauna może się tak spodobać, że zostanie na dłużej i zacznie ją reguralnie odwiedzać, dostosowując się do zasad w niej panujących. A rok później spotkamy go może na naszej plaży...
Czyli taka regulacja cen może przynieść też dobre efekty.
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia i Krzys 

• Gaduła
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 34

Napisano 05 czerwiec 2008 o 07:00

Witamy oto komunikat Aquaparku
04.06.2008 STREFA SAUN - wtorki tylko dla Pań
Od 17 czerwca 2008 roku, w każdy wtorek wejście na strefę saun tylko dla Pań.

W odpowiedzi na Państwa sugestie, od dnia 17.06.2008

każdy kolejny wtorek postanowiliśmy ustanowić Dniem Tylko Dla Pań.
Powyższa zmiana obowiązuje tylko w strefie saun.
Zapraszamy serdecznie.

hm. A gdzie sugestja karnetów ???? Czy wyjdzie to im na dobre czy złe zobaczymy z czasem
Pozdrawiamy
Kasia i Krzys
i jeszcze coś
Panie, które odwiedzą strefę saun w trakcie trwania
XIII Mistrzostw Europy w piłce nożnej (7 czerwca - 29 czerwca 2008 roku)
otrzymają miłą niespodziankę.
Ciekawe Co ;)
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Weteran
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1905

Napisano 05 czerwiec 2008 o 08:21

Wyświetl postKasia i Krzys, dnia 05 czerwiec 2008 o 07:00 napisał

Witamy oto komunikat Aquaparku
04.06.2008 STREFA SAUN - wtorki tylko dla Pań
Od 17 czerwca 2008 roku, w każdy wtorek wejście na strefę saun tylko dla Pań.

W Łodzi ten eksperyment się nie powiódł i natychmiast zaniechano "dnia dla pań". Okazało się, że część pań odchodziła od kasy wraz ze swoim partnerem, nie chcąc samotnie saunować, co sprawiło kierownictwu przykrość, również finansową.
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   indywidualismus 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 160

Napisano 07 czerwiec 2008 o 08:17

Dzięki Monka za wyjaśnienie mego być może niezrozumiałego posta. Dokładnie o to mi chodziło - widzę, że rozumiemy się bez słów. Może byśmy poszli razem w poniedziałek albo środę ? :)
Adama zapraszam, niech śmiało przyjeżdża, a ponieważ mieszkamy bardzo blisko parku wodnego, to zapraszam też na kawę do domu. Byle przed lipcem, bo w wakacje to nas szukajcie w Bieszczadach.
Miro - to wcale nie chodzi o rację i o naliczanie minutowe. Wystarczy przecież zajrzeć na stronę z cennikiem, żeby zobaczyć jak jest. Chodzi raczej o to, że Bywalec z Warszawy twierdzi, że teraz zjawią się podglądacze, a ja, że NIE.
Do tej pory wejście z basenu było na kwadranse, a ludzie wchodzili nieraz na godzinę i dłużej. Tylko nieliczni przychodzili np. na pół godziny. W nowym cenniku chodziło raczej o to, że jak jesteś 35 minut to zapłacisz za 35-36, a nie 45, jak do tej pory. Nie widziałem nikogo, kto by wpadał na 15 minut i się intensywnie rozglądał. Posłuchaj Miro, bo pewnie nie wiesz, że tuż obok otwartego ogródka saunarium jest Wzgórze Andersa, z którego jest niezły widok. Z drugiej strony jest blok mieszkalny. Jakby ktoś chciał podglądać, to nie będzie tracił ciągle pieniędzy na bilety, tylko "zainwestuje" w lornetkę. :lol:
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   summer.time.77 

• Naturyzm rodzinny :)
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1309
  • Rejestracja 3 czerwiec '04

Napisano 19 czerwiec 2008 o 11:59

cos takiego znalazlem:

"Aquapark rusza z promocją, bo ma mało klientów
Tagi: Aquapark rusza promocją mało klientów

Wrocławski Park Wodny ma zbyt mało klientów, by spłacać kredyt zaciągnięty na budowę. Zapowiada więc wielką kampanię promocyjną i nowe atrakcje. W planach jest nawet specjalna oferta dla naturystów"
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Kasia i Krzys 

• Gaduła
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 34

Napisano 21 czerwiec 2008 o 20:44

Witamy serdecznie
Po dzisiejszym 21.06.2008 godzina od 16 do 18 naszym pobycie same plusy
Przychodzi coraz więcej par nawet powiemy że chyba było więcej Pań niż Panów
Coraz więcej ludzi saunuje tak jak powinno to wyglądać <_<
Bardzo fajna atmosferka
Dziwimy się nadal jednak z żoną o tym dniu tylko dla Pań czyli każdy wtorek hm ( chyba naszemu Aqaparkowi się to nie uda żeby przychodziło więcej Pań samotnych dodamy)
Pozdrawiamy Serdecznie i zapraszamy tych co jeszcze nie byli w naszym Aqaparku

Kasia i Krzyś
Ps A wy szanowni forumowicze co sądzicie o Wtorku tylko dla Pań w naszym Aqaparku
0

Opcje tematu:

• (12 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »