Aquapark Wrocław Raport bywalców zmiany na dobre-złe
Napisano 25 czerwiec 2008 o 20:05
w parku wodnym rowniez udalo mi sie byc choc sprawy sluzbowe nieco sie przedluzyly
kompleks ciekawy
sauny dobrze rozwiazane
jak dla mnie rewelacja sauna zewnetrzna z jakby starych bali drewna oraz mini basenik
duzy plus za wlasnie duza czesc zewnetrzna
wiekszosc czasu co prawda spedzilem opalajac sie na przyslowiowej zielonej trawce ale sauny rowniez mi sie podobaly
no i godzina wychodzi chyba 22 zeta oraz naliczanie pozniej co minute (w porownaiu Lodz 35 zeta a jak sie przekroczy wiecej niz 10 minut to doplata do np. 2-godzinnego)
basenow prawie nie testowalem ze wzgledu na wakacje i duza ilosc krzyczacych dzieci ;)
Napisano 26 czerwiec 2008 o 07:13
Sam kompleks basenowy nastawiony gł. na dzieciaki, trochę nieciekawe zapachy z restauracji i bardzo płytka rwąca rzeka. Po za tym nie wiemy dlaczego narzekają na małą liczbę odwiedzających, wczoraj były po południu cały czas dość spore kolejki do kas, a w środku tłum.
Saunarium oczywiście wspaniałe, sporo ciekawych saun, duża przestrzeń na zewnątrz. Może tylko kamienne podłogi trochę za bardzo się nagrzewają. Niestety chyba źle trafiliśmy bo właściwie 90% to płeć brzydsza. Od 17 czerwca wprowadzono wtorki wyłącznie dla pań, może ten czynnik na to wpłynął.
Ale przede wszystkim po raz pierwszy byliśmy na naparzaniu ! Przed godz. 19 coraz większa ilość osób gromadziła się w saunie zewnętrznej. W końcu pojawiła się dziewczyna-mistrzyni ceremonii. Rozlewając trzy różne aromaty na gorące kamienie opowiadała o ich właściwościach, a następnie gwałtownymi ruchami ręcznika powodowała podmuchy gorącego, pachnącego powietrza. Bardzo sympatyczny zabieg, zakończony brawami zgromadzonych osób!
W podsumowaniu saunarium dość duże, wiele ciekawych rozwiązań, aczkolwiek w Łodzi atmosfera jest bardziej swobodna i jakby przyjaźniejsza. We Wrocławiu nikt np. nie przechodził nago nawet między saunami.
W oczekiwaniu na Wrocławską ofertę naturystyczną, pozdrawiają
Aga&Bart
Napisano 01 lipiec 2008 o 23:35
Aga&Bart, dnia 26 czerwiec 2008 o 07:13 napisał
Ale przede wszystkim po raz pierwszy byliśmy na naparzaniu ! Przed godz. 19 coraz większa ilość osób gromadziła się w saunie zewnętrznej. W końcu pojawiła się dziewczyna-mistrzyni ceremonii.
A cy mistrzyni ceremoni chłodziła się ze wszytskimi w basenie ??
Napisano 02 lipiec 2008 o 13:16
mich777, dnia 01 lipiec 2008 o 23:35 napisał
Trochę się dziwię temu pytaniu - brzmi jak szukanie sensacji z nagości i to na forum naturystycznym.
Ale jeśli już to odpowiem, że mistrzowie ceremonii (jest ich dwóch) owszem, wskakują do zimnego basenu.
Napisano 02 lipiec 2008 o 13:40
Sam kompleks basenowy nastawiony gł. na dzieciaki, trochę nieciekawe zapachy z restauracji i bardzo płytka rwąca rzeka. Po za tym nie wiemy dlaczego narzekają na małą liczbę odwiedzających, wczoraj były po południu cały czas dość spore kolejki do kas, a w środku tłum.
Saunarium oczywiście wspaniałe, sporo ciekawych saun, duża przestrzeń na zewnątrz. Może tylko kamienne podłogi trochę za bardzo się nagrzewają. Niestety chyba źle trafiliśmy bo właściwie 90% to płeć brzydsza. Od 17 czerwca wprowadzono wtorki wyłącznie dla pań, może ten czynnik na to wpłynął.
Ale przede wszystkim po raz pierwszy byliśmy na naparzaniu ! Przed godz. 19 coraz większa ilość osób gromadziła się w saunie zewnętrznej. W końcu pojawiła się dziewczyna-mistrzyni ceremonii. Rozlewając trzy różne aromaty na gorące kamienie opowiadała o ich właściwościach, a następnie gwałtownymi ruchami ręcznika powodowała podmuchy gorącego, pachnącego powietrza. Bardzo sympatyczny zabieg, zakończony brawami zgromadzonych osób!
W podsumowaniu saunarium dość duże, wiele ciekawych rozwiązań, aczkolwiek w Łodzi atmosfera jest bardziej swobodna i jakby przyjaźniejsza. We Wrocławiu nikt np. nie przechodził nago nawet między saunami.
W oczekiwaniu na Wrocławską ofertę naturystyczną, pozdrawiają
Aga&Bart
Dzięki za niezależne opinie, dołączę swoje. Z kompleksem basenowym się zgadzam, nastawiony wyłącznie na dzieciaki, niekoniecznie te najmniejsze, sporo się widuje 20-letnich, za to kompletnych dzieciuchów. Mają tam raj, a ja tam nie chodzę, chyba, że z obowiązku (czyli z dzieciakami).
Zachwyt nad częścią saunową mnie nie dziwi. Natomiast jeśli chodzi o porównanie z Łodzią, to byłem tam tylko raz, ale jak dla mnie było wyjątkowo drętwo. Nikt się do nikogo nie odezwał, nawet "dzień dobry". No i w Łodzi nie ma i nie będzie aufgussów ! Postawili jakiś frajerski piec, który rozgrzewa saunę do ponad 110 st., ludzie uciekają przed poparzeniem po 3-5 minutach, ale próba polania kamieni wodą skończy żywot owego urządzenia...
No i na koniec powiem wam, że byliście trochę za wcześnie. Wrocławskie kobiety chyba długo pracują, bo przychodzą do sauny ok. 20 a nawet później. I jest równowaga płci albo przewaga kobiet. Zdarza się to też przed południem.
A jeśli chodzi o wtorki - ostatnio żona była - uwaga: SAMA !! W całym saunarium ! Po jakimś czasie przyszła znajoma. I tak saunowały we dwie. A przecież w niedzielne wieczory bywa tam i 60 osób jednocześnie! Tak więc wtorki na pewno nie zmniejszają kobiecej frekwencji-są za to jakąś dziwną fanaberią, a może eksperymentem socjologicznym?
Przyjeżdżajcie więc śmiało do Wrocławia, ale wybierajcie lepszą porę. Zresztą w lipcu i sierpniu naparowywania są tylko o 20 i 21.
Napisano 03 lipiec 2008 o 22:37
Nie do końca się z Wami zgodzę...wszystko zależy naprawdę od dnia.Kilkukrotnie w Łodzi było drętwo i wręcz "ręcznikowo" a np.we Wrocławiu panie chodziły nago :lol: .Tak naprawdę atmosfera zależy od osób przebywajacych i czesto nawet osoby które chcą regulaminowo korzystać z uciech saunowania są poddawane "atmosferze tłumu".Nam ostatnio odechciało się w Łodzi kiedy do sauny parowej weszła grupa pań koło 40-tki i zaczęły wyśmiewać będacych w mniejszości nagusów.Na zwrócenie uwagi stwierdziły, że to ich sprawa i nie łamią regulaminu a dupy(cytat doslowny) to one mają dla własnych mężów :lol: .I takich osób jest wciąż dużo...
Napisano 06 lipiec 2008 o 10:57
indywidualismus, dnia 02 lipiec 2008 o 13:40 napisał
Mi się wydaje ze kierownictwo wyszło z załozenia, że nie kazda saunowiczka to naturystka i ma prawo do wstydu i z tąd ten "eksperyment" praktykowany nie tylko w polsce, w niektorych krajach z powodzeniem u nas jak widać nie
Co do mojego pytania powyzej, to nie szukałem sensacji, poprostu z czystej ciekawości zapytałem
Upalnie pozdrawiam :lol:
Napisano 18 lipiec 2008 o 19:48
No i co tam w naszym Aquaparku ??
Na plus +
1.Zakupili 6 wanienek drewnianych do rozgrzania stóp :)
2 Jest waga elektroniczna (1sztuka) każdy wie do czego :)
3 Coraz więcej Panów i Pań prawidłowo kozystających z sauny :)
4 Nadal super atmosfera. :D
No i niestety teraz minusy
1 Nadal w prysznicach męskich chyba od miesiąca nie działające 3 prysznice i oczywiście nagminny brak mydła w płynie
2 Jakuzi działa tak jakby już było na wykończeniu (większa część i odrębna częsc w środku nie działa od miesiąca) odchodząca farba z pięknego krajobrazu
3 No i nadal Brak dystrybutora bezpłatnego (sądzę że to mały koszt )z wodą dla wszystkich spragnionych
4 Coraz więcej usterek (niedomykające się drzwi popękane sufity w saunach itd.
5 Dalej za wysoka cena za sauny :D :D
Dziś niestety byłem sam ale Atmosfera Super godzina od 16,10 do 18,20
Pozdrawiam wszystkich (oraz tych których namawiałem na wejście na nasze forum i propagowanie naturyzmu)
Pozdrawiamy Serdecznie
Kasia i Krzys
Napisano 21 lipiec 2008 o 22:53
Kasia i Krzys, dnia 18 lipiec 2008 o 19:48 napisał
Mamy nadzieję że po powrocie z naszych, oczywiście naturystycznych, wakacji spotkamy się wreszcie w saunie (np. pierwszy weekend sierpnia).
Pozdrowienia z Vera Playa
Monika i Grzesiek
Napisano 25 lipiec 2008 o 15:26
Też stwierdzam, ze jest zdecydowanie "normalniej" niz kilka tygodni temu.Atmosfera wspaniała, praktycznie wszyscy saunują regulminowo.Minusem jest ogromna frekwencja na naparowywaniach (może 2 razy to zbyty mało ?). Aha jakaś kaczką ląduje w basenie :lol: i czasem wpada piłak z boiska do siatkówki :P
Napisano 25 lipiec 2008 o 18:11
Napisano 04 sierpień 2008 o 23:31
Pozdrawiam Tomek z Kalisza
Napisano 05 sierpień 2008 o 12:27
Kasia i Krzys, dnia 05 sierpień 2008 o 11:21 napisał
Wejcie na sauny jest z osobnej szatni czyli ok
Frekfencja hm to zalezy ale zawsze jest super
Pozdrawiamy
Kasia i Krzys
No właśnie kiedy jest najwięcej ludzi na saunie?Niechciałbym żebym sam przebywał w saunach!
Czyżby frekwencja w piątki była kiepska?

Pomoc

Do góry
Multi-cytowanie