Forum NNS : Sauny- thermy Salzburg Wiedeń - Forum NNS

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Sauny- thermy Salzburg Wiedeń Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   studentumk 

• Milczek
  • Grupa Nowicjusz
  • Postów 2
  • Rejestracja 27 kwiecień '10

Napisano 25 lipiec 2010 o 21:04

Witam,
Wybieramy sie na krótki urlop we Wrześniu Wiedeń- Salzburg.
Czy może ktoś polecić nam sauny/ termy w tych miejscach??

Co do saun w Zillertal to polecamy kameralne w Mayrhofen- według nas lepsza atmosfera niz w Fugen.

Pozdrawiam.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   aquarius 

• Czasem coś napisze
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 7
  • Rejestracja 4 luty '09
  • Kim jestem:Mężczyzna

Napisano 04 sierpień 2010 o 21:00

Wyświetl poststudentumk, dnia 25 lipiec 2010 o 21:04 napisał

Witam,
Wybieramy sie na krótki urlop we Wrześniu Wiedeń- Salzburg.
Czy może ktoś polecić nam sauny/ termy w tych miejscach??

Co do saun w Zillertal to polecamy kameralne w Mayrhofen- według nas lepsza atmosfera niz w Fugen.

Pozdrawiam.

Najbliżej Salzburga są termy w Bad Reichenhall. Będę w okolicy w przyszłym tygodniu, jeśli znajdę chwilę czasu to spróbuję je odwiedzić.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   aquarius 

• Czasem coś napisze
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 7
  • Rejestracja 4 luty '09
  • Kim jestem:Mężczyzna

Napisano 13 sierpień 2010 o 16:10

Wyświetl postaquarius, dnia 04 sierpień 2010 o 21:00 napisał

Najbliżej Salzburga są termy w Bad Reichenhall. Będę w okolicy w przyszłym tygodniu, jeśli znajdę chwilę czasu to spróbuję je odwiedzić.

Byłem, odwiedziłem, wróciłem - mogę parę słów napisać.

Po pierwsze, termy są w trakcie rozbudowy, z części termalnej (tekstylnej) mamy brzydki widok na plac budowy. Generalnie część termalna jest niewielka i - mimo że różnorodna - trochę mnie rozczarowała. Jest kilka basenów, w tym bodaj dwa zewnętrzne z różną temperaturą wody, bąbelkami, kaskadami. Mała restaruacja, leżaki wewnątrz i na zewnątrz. Fajne widoki na góry. Podejrzewam że obiekt nabiera prawdziwego uroku zimą.

Część saunowa:
Wewnątrz budynku mamy trzy sauny o różnej temperaturze, dwie łaźnie parowe (małe i nieładne), duży pokój wypoczynkowy, restaurację i spory basenik z hydromasażem.
Na zewnątrz duży budynek wielkiej sauny fińskiej, nad sauną sala wypoczynkowa, mały budynek sauny 100st. C. spory basenik do schładzania i całkiem duży basen z ciepłą wodą (można nawet popływać). Oczywiście są też leżaki.
Największym powodzeniem cieszy się duża sauna i cogodzinne naparzania. Dwóch saunamaistrów daje z siebie wszystko - jedne z najlepszych naparzań na jakich byłem.

Podsumowując - całkiem przyjemny relaks u podnóża Alp. Mimo że oczekiwałem czegoś więcej to wyszedłem stamtąd bardzo zadowolony (głównie za sprawą saunamaistrów i świetnych naparzań).
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1