Forum NNS : Impreza Naturystyczna W Łodzi 11.10.2008 - Forum NNS

Skocz do zawartości

• (26 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Impreza Naturystyczna W Łodzi 11.10.2008 Impreza naturystyczna w łódzkim Aquaparku Oceń temat: -----

#121 Użytkownik nie jest zalogowany   diego6 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 641
  • Rejestracja 15 lipiec '06
  • Kim jestem:Mężczyzna

Napisano 15 wrzesień 2008 o 22:15

Przepraszam janmaxx, że przerwę Twój wątek - ale podsunąłeś mi jedno pytanie... czy tak jak ostatnio ktoś (nie pamiętam kto to był ostatnio) zamieścił wiadomość o Łódzkiej imprezie na czeskich stronach N?

Piotr - może warto podchwycić ten wątek?

Pozdrawiam i już nie przerywam ;-)
0

#122 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Weteran
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1856
  • Rejestracja 23 sierpień '04

Napisano 16 wrzesień 2008 o 00:02

Wyświetl postdiego6, dnia 15 wrzesień 2008 o 22:15 napisał

podsunąłeś mi jedno pytanie... czy tak jak ostatnio ktoś (nie pamiętam kto to był ostatnio) zamieścił wiadomość o Łódzkiej imprezie na czeskich stronach N?

Ano, mości diego, ja żem to, nie chwaląc sie, uczynił :rolleyes: www.naturista.cz
0

#123 Użytkownik nie jest zalogowany   qwert 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 358
  • Rejestracja 3 listopad '04
  • Kim jestem:Para

Napisano 16 wrzesień 2008 o 07:45

Witam.

Wyświetl postdiego6, dnia 15 wrzesień 2008 o 15:31 napisał

Troszkę się faktycznie wyrwałem z tym pytaniem nie w czas - zapomniałem, że mój entuzjazm, otwartość, postępowość i bezproblemowość, jest cechą niepodzielną i w przeciwieństwie do wirusa nie przenosi się drogą kropelkową ;-)

Tylko o to mi chodziło.

Wyświetl postAdam, dnia 15 wrzesień 2008 o 16:25 napisał

Dyskusja na temat robienia zdjęć jest w pełni uzasadniona. Natomiast dyskusja na temat możliwości dyskusji na temat robienia zdjęć to już lekka przesada! Podnoszenie histerycznych lamentów na etapie dyskusji, zapytań, opinii to naprawdę lekka przesada! Niektórzy popadli w paranoję i robienie zdjęć kojarzy im się jedynie z podglądactwem i nielegalnym rozpowszechnianiem! Tak samo, jak przeciwnikom naturyzmu nagość - z seksem, żeby gorzej nie powiedzieć!

Chyba lekko przesadziłeś z tą paranoją. Jak zrozumiałem część forumowiczów zna Diego i podziwia jego prace, dlatego jest jasne, że nie widzą nic niepokojącego w jego anonsie. Ale jednak większość go nie zna i według mnie ma prawo do wyjaśnień.
W przytoczonym cytacie Diego przyznaje, że się wyrwał przed szereg. To oczywiste (jak to, że ogłoszenia zamieszcza się na tablicy a nie na forum).
Jako stały bywalec tego typu imprez wiesz, że wszędzie każdy może sobie pstryknąć zdjęcie z zachowaniem kultury i delikatności, ale takie działania wymagają taktu i powinny być załatwiane na miejscu a nie na forum.
I mimo, iż napisałeś samą prawdę to Ty najbardziej nakrzyczałeś się w tym wątku (policz swoje wykrzykniki). A nikt przecież nie lubi jak się na niego krzyczy ;)

Zabawa będzie udana, wszyscy się poznają i już nie będzie takich gaf na forum (taka moja wizja) :rolleyes: :P :blink:

Pozdrawiam :lol:
0

#124 Użytkownik nie jest zalogowany   para4247 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 405
  • Rejestracja 8 czerwiec '08

Napisano 16 wrzesień 2008 o 08:04

Wyświetl postqwert, dnia 16 wrzesień 2008 o 07:45 napisał

Witam.
Tylko o to mi chodziło.
Chyba lekko przesadziłeś z tą paranoją. Jak zrozumiałem część forumowiczów zna Diego i podziwia jego prace, dlatego jest jasne, że nie widzą nic niepokojącego w jego anonsie. Ale jednak większość go nie zna i według mnie ma prawo do wyjaśnień.
W przytoczonym cytacie Diego przyznaje, że się wyrwał przed szereg. To oczywiste (jak to, że ogłoszenia zamieszcza się na tablicy a nie na forum).
Jako stały bywalec tego typu imprez wiesz, że wszędzie każdy może sobie pstryknąć zdjęcie z zachowaniem kultury i delikatności, ale takie działania wymagają taktu i powinny być załatwiane na miejscu a nie na forum.
I mimo, iż napisałeś samą prawdę to Ty najbardziej nakrzyczałeś się w tym wątku (policz swoje wykrzykniki). A nikt przecież nie lubi jak się na niego krzyczy ;)

Zabawa będzie udana, wszyscy się poznają i już nie będzie takich gaf na forum (taka moja wizja) :rolleyes: :P :blink:
Pozdrawiam :lol:

Temat zdjęć zakończony - po co go drążyć ?
0

#125 Użytkownik nie jest zalogowany   małżeństwo z łódzkiego 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 125
  • Rejestracja 13 październik '06

Napisano 16 wrzesień 2008 o 08:30

Wontek janmaxx jest jak najbardziej na czasie już w czerwcu miało byc zawiązane stoważyszenie naturystów gdy była pierwsza taka impreza na Fali może teraz cos pomyślimy mamy duży i ładny obiekt gdzie mamy przychylność dyrekci co wy drodzy państwo na to?
0

#126 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Weteran
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1856
  • Rejestracja 23 sierpień '04

Napisano 16 wrzesień 2008 o 10:02

Wyświetl postqwert, dnia 16 wrzesień 2008 o 07:45 napisał

mimo, iż napisałeś samą prawdę to Ty najbardziej nakrzyczałeś się w tym wątku (policz swoje wykrzykniki). A nikt przecież nie lubi jak się na niego krzyczy :rolleyes:

Jeśli moja reakcja była niewspółmierna do przyczyny, to przepraszam.

Wyświetl postmałżeństwo z łódzkiego, dnia 16 wrzesień 2008 o 08:30 napisał

już w czerwcu miało byc zawiązane stoważyszenie naturystów gdy była pierwsza taka impreza na Fali może teraz cos pomyślimy

Jeśli mi starczy czasu, to.... ale nic nie będę zapowiadał, dopóki nie mam 100% pewności.
0

#127 Użytkownik nie jest zalogowany   para4247 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 405
  • Rejestracja 8 czerwiec '08

Napisano 16 wrzesień 2008 o 10:16

Wyświetl postmałżeństwo z łódzkiego, dnia 16 wrzesień 2008 o 08:30 napisał

Wontek janmaxx jest jak najbardziej na czasie już w czerwcu miało byc zawiązane stoważyszenie naturystów gdy była pierwsza taka impreza na Fali może teraz cos pomyślimy mamy duży i ładny obiekt gdzie mamy przychylność dyrekci co wy drodzy państwo na to?

Chyba większość jest za ,ale : założenie stowarzyszenia wymaga spełnienia kilku warunków - członkowie założyciele,rejestracja w KRS,statut, zgłoszenia w GUS i US - szczegóły tu :
http://www.prawo.ngo.pl/files/prawo.ngo.pl.../jakZalStow.pdf.
Samo zrobienie zebrania i wyrażenia chęci to za mało aby sprawa ruszyła - wymagane jest przygotowanie dokumentów do rejestracji stowarzyszenia.
Spotykamy się raz w miesiącu (tak ma być na Fali) i aby tego nie przedłużać, dobrze by było aby osoby zainteresowane ( a wiąże się to z ujawnieniem swoich nazwisk w KRS ) zadeklarowały chęć udziału w tworzeniu stowarzyszenia.
Nie można ograniczać się do "grupy łódzkiej".Poznań dojedzie do nas ale istnieją też inne "grupy - min. Wrocław,które też chyba powinny wziąć w tym udział.
Proponujemy stworzenie przez adm podforum dla tego tematu.

Użytkownik para4247 edytował ten post 16 wrzesień 2008 o 10:17

0

#128 Użytkownik nie jest zalogowany   summer.time.77 

• Naturyzm rodzinny :)
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1271
  • Rejestracja 3 czerwiec '04

Napisano 16 wrzesień 2008 o 11:07

Wyświetl postpara4247, dnia 16 wrzesień 2008 o 10:16 napisał

Chyba większość jest za ,ale : założenie stowarzyszenia wymaga spełnienia kilku warunków - członkowie założyciele,rejestracja w KRS,statut, zgłoszenia w GUS i US - szczegóły tu :
http://www.prawo.ngo.pl/files/prawo.ngo.pl.../jakZalStow.pdf.
Samo zrobienie zebrania i wyrażenia chęci to za mało aby sprawa ruszyła - wymagane jest przygotowanie dokumentów do rejestracji stowarzyszenia.
Spotykamy się raz w miesiącu (tak ma być na Fali) i aby tego nie przedłużać, dobrze by było aby osoby zainteresowane ( a wiąże się to z ujawnieniem swoich nazwisk w KRS ) zadeklarowały chęć udziału w tworzeniu stowarzyszenia.
Nie można ograniczać się do "grupy łódzkiej".Poznań dojedzie do nas ale istnieją też inne "grupy - min. Wrocław,które też chyba powinny wziąć w tym udział.
Proponujemy stworzenie przez adm podforum dla tego tematu.

jakby nie patrzec jakies pol tysiaca osob chce pomoc w zalozeniu i widniec w dokumentach zalozycielskich

wszyscy wiemy ze pisac jest latwiej niz mowic a nawet robic wiec niech choc 10% z tego sie wywiaze to i tak bedzie niezle

SNP. Reaktywacja
Co sądzę o powstaniu "Stowarzyszenia Naturystów Polskich"

Zgłaszam chęć czynnej pracy przy założeniu Stowarzyszenia 14,06 % (280)
Super, chcę być we władzach 9,94 % (198)
Popieram, ale nie zapiszę się, mogę tylko pomóc organizacyjnie lub finansowo 2,06 % (41)
0

#129 Użytkownik nie jest zalogowany   marekpoznaniak@o2.pl 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 340
  • Rejestracja 7 sierpień '05

Napisano 16 wrzesień 2008 o 12:57

"Proponuje przesunąć kolege śpiewaka, do sekcji gimnastycznej"-fragment dialogu z filmu Rejs.
SNP to nie jest wątek w temacie Impreza Naturystyczna W Łodzi 11.10.2008.Ten temat był już przedstawiany na forum.Chcecie koniecznie rozmawiać o legitymacjach,składkach,statystykach.Ja i znajomi przyjeżdżamy do Łodzi,aby miło spędzić czas w ramach 3xR(ruch,relaks,rekreacja).Czego sobie i innym życzę :-)
0

#130 Użytkownik nie jest zalogowany   diego6 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 641

Napisano 16 wrzesień 2008 o 16:48

A ja wrócę do zapomnianego już tematu...

I wybaczcie, że znów wyrywam się przed szereg, ale qurczaq, chciałbym abyśmy mieli szansę poznać się lepiej, więc dopytuję, czy ktoś poza mną ma ochotę na afterparty?

Adam@ mógłbyś raz jeszcze wrzucić ogłoszenie dla Czechów? Ostatnim razem nie było naszych sąsiadów, ale może jak zobaczą, że ostatnia impreza się udała i stała się cykliczną, to uda nam się dołączyć import do eksportu ;-)
0

#131 Użytkownik nie jest zalogowany   summer.time.77 

• Naturyzm rodzinny :)
  • Grupa Aktywny
  • Postów 1271
  • Rejestracja 3 czerwiec '04

Napisano 17 wrzesień 2008 o 08:24

Wyświetl postdiego6, dnia 16 wrzesień 2008 o 16:48 napisał

A ja wrócę do zapomnianego już tematu...

I wybaczcie, że znów wyrywam się przed szereg, ale qurczaq, chciałbym abyśmy mieli szansę poznać się lepiej, więc dopytuję, czy ktoś poza mną ma ochotę na afterparty?
Adam@ mógłbyś raz jeszcze wrzucić ogłoszenie dla Czechów? Ostatnim razem nie było naszych sąsiadów, ale może jak zobaczą, że ostatnia impreza się udała i stała się cykliczną, to uda nam się dołączyć import do eksportu ;-)

na czeskiej stronie to mysle ze info warto dac - pewnie nie przyjada ale niech wiedza ze idzie ku lepszemu :rolleyes:)

co do afterparty. my to generalnie spiochy jestesmy. wczesnie sie kladziemy i tez nie za dlugo spimy ale na 1 edycji zmulilo nas juz przed polnoca a gdzie tu dopiero jakas imprezka po dojechaniu do hotelu. tak przy okazji to co macie wynajete na przekimanie?
0

#132 Użytkownik nie jest zalogowany   diego6 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 641

Napisano 17 wrzesień 2008 o 15:10

Już jest pomysł aby spotkać się też przed imprezą...

Ponieważ sporo z nas golasów zatrzymuje się w Stawach Jana - to miejsce można ustalić za punkt zborny :-)
0

#133 Użytkownik nie jest zalogowany   Seler 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 168
  • Rejestracja 18 kwiecień '08

Napisano 17 wrzesień 2008 o 15:59

Wyświetl postdiego6, dnia 17 wrzesień 2008 o 15:10 napisał

Już jest pomysł aby spotkać się też przed imprezą...

tylko nie przeoczcie godzin otwarcia imprezy na fali ;)
0

#134 Użytkownik nie jest zalogowany   Bilbolodz 

• Rozmówca
  • Grupa Aktywny
  • Postów 278
  • Rejestracja 20 styczeń '07

Napisano 17 wrzesień 2008 o 16:00

Wyświetl postAdam, dnia 16 wrzesień 2008 o 00:02 napisał

Ano, mości diego, ja żem to, nie chwaląc sie, uczynił ;) www.naturista.cz

Czy w/g Was jeszcze gdzieś należałoby umieścić informacje o Imprezie? Na "zielonym forum" (już nie tak bardzo zielonym) jest. Jakieś inne propozycje?

Piotr
0

#135 Użytkownik nie jest zalogowany   diego6 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 641

Napisano 17 wrzesień 2008 o 17:06

Wyświetl postBilbolodz, dnia 17 wrzesień 2008 o 16:00 napisał

Czy w/g Was jeszcze gdzieś należałoby umieścić informacje o Imprezie? Na "zielonym forum" (już nie tak bardzo zielonym) jest. Jakieś inne propozycje?

Piotr

Może już za późno, ale na przyszłość może warto pomyśleć o niemieckim FKK, a i Czechów oraz Słowaków też warto informować. Nie twierdzę, że to od razu przyniesie skutek. Ale na przyszłość umożliwiłoby wpisanie imprezy na Fali w międzynarodowy kalendarz "N".
Tak czy siak, warto zamieścić tam newsy nawet teraz, pierwsze tyłki już pomarzły na plażach, to i chętnych teoretycznie łatwiej będzie znaleźć :-)

Może zaowocowałoby to fajnymi znajomościami, tak dla nas jak i dla was...

Jeśli ktoś ma kontakty do naszych sąsiadów na ich największe strony i stowarzyszenia - mógłby podesłać je Piotrowi?

P.S. U siebie też dodałem info o imprezie i tak tylko informacyjnie, BUS z poznania jest już pełny, więc zgłoszeń więcej już nie przyjmiemy.
Swoją drogą dzięki za zainteresowanie!

Użytkownik diego6 edytował ten post 17 wrzesień 2008 o 17:07

0

#136 Użytkownik nie jest zalogowany   marekpoznaniak@o2.pl 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 340
  • Rejestracja 7 sierpień '05

Napisano 17 wrzesień 2008 o 17:59

W temacie spotkania integracyjnego tuż przed imprezą.Może ktoś z Was mieszkających w Łodzi wykazałby troche swojej inicjatywy i zaaranżował(przygotował) takie małe spotkanie w Stawach Jana,albo bliskiej okolicy.Podobno jest tam jakaś gastronomia.Nie chodzi o fajerwerki.Może kawa,herbata itp.Zawsze miło pogadać,poznać wirtualnych znajomych w realu.Pamiętam jak wyglądało nasze pierwsze spotkanie osób z WLKP i okolic w ... .Było naprawde fajne.Potem już był basen i sauna.
To taka moja skromna propozycja,jako dodatek o czym wcześniej napisał Diego.
0

#137 Użytkownik nie jest zalogowany   janmaxx 

• Gaduła
  • Grupa Bywalec
  • Postów 84
  • Rejestracja 12 październik '06

Napisano 18 wrzesień 2008 o 09:21

Wyświetl postAdam, dnia 16 wrzesień 2008 o 00:02 napisał

Ano, mości diego, ja żem to, nie chwaląc sie, uczynił ;) www.naturista.cz

cześć, adres do szefa ostravskich naturystów jest taki: vaclavcyr@seznam.cz , napisz mu o imprezie, on to może zamieścić na ich stronce ich adres www.snoantosovice.cz
0

#138 Użytkownik nie jest zalogowany   Iwonawyk 

• Gaduła
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 47
  • Rejestracja 30 sierpień '08
  • Kim jestem:Kobieta

Napisano 18 wrzesień 2008 o 14:35

Ja z moimi przyjaciółmi z Warszawy już sie zapisałam, ale nie wiem czy nie zrobiłam tego zbyt pochopnie, bo okazuje się, że są kłopoty ze znalezieniem czegoś do spania a nie bardzo mi sie chce jechać 250 km (mieszkam w Ostrołęce) nocą. Może ktoś coś wie nt. możliwości wynajęcia czegoś niedrogiego w pobliżu dla 3 osób
0

#139 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysiek_lodz 

• Czasem coś napisze
  • Grupa Sympatyk
  • Postów 28
  • Rejestracja 25 maj '08

Napisano 18 wrzesień 2008 o 15:02

Wyświetl postIwonawyk, dnia 18 wrzesień 2008 o 14:35 napisał

Ja z moimi przyjaciółmi z Warszawy już sie zapisałam, ale nie wiem czy nie zrobiłam tego zbyt pochopnie, bo okazuje się, że są kłopoty ze znalezieniem czegoś do spania a nie bardzo mi sie chce jechać 250 km (mieszkam w Ostrołęce) nocą. Może ktoś coś wie nt. możliwości wynajęcia czegoś niedrogiego w pobliżu dla 3 osób

dużo osób rezerwuje noclegi na stawach jana http://www.mosir.lodz.pl/serwis/index.php?...id=1&poz=27, można też wybrać np: http://www.bossnocle...tic&what=cennik,
0

#140 Użytkownik nie jest zalogowany   diego6 

• Orator
  • Grupa Aktywny
  • Postów 641

Napisano 18 wrzesień 2008 o 15:03

Wyświetl postIwonawyk, dnia 18 wrzesień 2008 o 14:35 napisał

Łódź dysponuje sporą bazą noclegową, więc na pewno coś znajdziecie i zbyt pochopnym jest popadanie w wątpliwości :-)

Po pierwsze spróbujcie na Stawach Jana - gdzie spora nasza część osiądzie , następnie w pobliżu mamy też hotel sportowy, dosłownie paręset metrów dalej.
W równie bliskiej okolicy, są też dwa hotele o wyższym standardzie. Na pewno też jeśli dobrze poszukacie, znajdziecie sporą listę pensjonatów.
Wystarczy w google wpisać "nocleg Łódź" i da wam to 1.030.000 wyników wyszukiwania...

Znalazłem też przed chwilą ciekawą stronę: http://www.noclegi-lodz.pl/ warto się zapoznać...
Pozdrawiam i życzę większego optymizmu...
0

Opcje tematu:

• (26 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ostatnia »