Sauny W Ahlbeck Ko³o ¦winouj¶cia
Napisano 09 czerwiec 2010 o 22:04
http://www.ostseetherme-usedom.de/adresse_...r.html?&L=1
sauny super, oczywi¶cie korzystamy nago, najlepsze z tego wszystkiego jest basenik okr±g³y, w którym mo¿na p³ywaæ po saunach w stroju Adama i Ewy.
Niemcy zwracaj± uwagê na przestrzeganie regu³, dwójce m³odych Niemców siê dosta³o, ¿e nóg nie mieli na rêcznikach, bo siê wstydzili pewnie i sie rêcznikami okrywali.
A para naszych rodaków sie nie spisa³a i pyta³a czy nie mo¿na w stroju do sauny i co z klapkami, czy do ¶rodka czy zostawiæ przed saun± :() trochê ¿a³o¶æ. Obiekt super, ceny rewelacyjne ok 60 z³ za pierwszym razem za ca³y dzieñ a potem 44z³ za ca³y dzieñ (a to dziêki karcie bonusowej za 5 euro - wa¿nej ca³y rok, dziêki której sie ma zni¿ki, kupuje siê j± raz a potem jest taniej.)
I s± oczywi¶cie aufgussy w saunach - rewelacyjne - polecam Eiskristall - mentolowoy zapach wchodzi do nosa i nie tylko :(
pozdrawiam,
Wojtek
Napisano 10 czerwiec 2010 o 07:51
Wojtek, dnia 09 czerwiec 2010 o 22:04 napisa³
A para naszych rodaków sie nie spisa³a i pyta³a czy nie mo¿na w stroju do sauny i co z klapkami, czy do ¶rodka czy zostawiæ przed saun± :() trochê ¿a³o¶æ ...
Jak dobrze pamietam do od A zdania sie nie zaczyna ale nie o to chodzi :(
To co dla mnie jest tu wazne pozwolilem sobie zaznaczyc pogrubiona trzcionka
Jak my kiedys bylismy po raz pierwszy na saunie to tez nie wiedzielismy z czym to sie je. ja pozniej bywalismy na nowych kompleksach rowniez PYTALISMY sie najpierw obslugi jakie sa zwyczaje i nic niestosownego w tym nie widze
Napisano 10 czerwiec 2010 o 19:58
summer.time.77, dnia 10 czerwiec 2010 o 07:51 napisa³
To co dla mnie jest tu wazne pozwolilem sobie zaznaczyc pogrubiona trzcionka
Jak my kiedys bylismy po raz pierwszy na saunie to tez nie wiedzielismy z czym to sie je. ja pozniej bywalismy na nowych kompleksach rowniez PYTALISMY sie najpierw obslugi jakie sa zwyczaje i nic niestosownego w tym nie widze
Jak siê ju¿ czepiamy gramatyki (lub ortografii) to czcionka siê pisze przez "czci", ale nie o to chodzi ... :(
A co do pytania tej pary, bo by³o raczej ¿a³osne proszenie siê, ¿eby im zezwolili na wchodzenie do sauny w strojach, bo siê wstydzili, czy co¶. Mo¿e niedok³adnie to opisa³em tu na forum, w ka¿dym razie wygl±da³o to tak, ¿e by³o mi za nich wstyd. Gdyby siê normalnie zapytali i dostosowali do regulaminu to w porz±dku, a oni mimo ¿e pan im wyt³umaczy³, to nadal próbowali ³aziæ tam w kostiumach i jako¶ siê od regu³ wykrêciæ, a to ju¿ jak dla mnie ¿a³osne.
Wojtek
Napisano 11 czerwiec 2010 o 21:43
Wojtek, dnia 10 czerwiec 2010 o 19:58 napisa³
A co do pytania tej pary, bo by³o raczej ¿a³osne proszenie siê, ¿eby im zezwolili na wchodzenie do sauny w strojach, bo siê wstydzili, czy co¶. Mo¿e niedok³adnie to opisa³em tu na forum, w ka¿dym razie wygl±da³o to tak, ¿e by³o mi za nich wstyd. Gdyby siê normalnie zapytali i dostosowali do regulaminu to w porz±dku, a oni mimo ¿e pan im wyt³umaczy³, to nadal próbowali ³aziæ tam w kostiumach i jako¶ siê od regu³ wykrêciæ, a to ju¿ jak dla mnie ¿a³osne.
Wojtek
Teraz opisales to lepiej :rolleyes:
No i dzieki za male szkolenie z trzcionek, tzn. czcionek. Czlowiek uczy sie cale zycie :rolleyes:
EDIT: Ta "trzcionka" jednak gdzies mi sie paleta, nawet po domu. Jak znajde to moze jakos wytlumacze swoj blad. Jestem wzrokowcem i pewnie jakies nazwisko czy nazwa wlasna. Tak czy inaczej zapewne masz racje a ja popelnilem blad :rolleyes:
U¿ytkownik summer.time.77 edytowa³ ten post 11 czerwiec 2010 o 21:48
Napisano 14 lipiec 2010 o 20:35
Podczas wakacyjnego pobytu miêdzy innymi w ¦winouj¶ciu postanowi³em odwiedziæ sauny w Ahlbeck. Moje wra¿enia dotycz±ce kompleksu:
1.Bardzo spokojna atmosfera, zero po¶piechu, ma³o ludzi (mo¿e ze wzglêdu na to ¿e by³em w ¶rodku tygodnia we wtorek)
2.Mi³a pani w kasie, staraj±ca siê mówiæ po polsku z ca³kiem dobrym efektem:)
3.Faktycznie niezbyt wysokie ceny
Generalnie je¿eli kto¶ nie lubi t³umów, chcia³by odpocz±æ w spokojnej, intymnej atmosferze to sauny w Ahlbeck s± obiektem zdecydowanie dla niego.
Je¿eli kto¶ ma jakie¶ konkretne pytania to ¶mia³o piszcie, postaram siê odpowiedzieæ w miarê mo¿liwo¶ci.
Pozdrawiam !
Napisano 01 sierpieñ 2010 o 12:58
Szczecin, dnia 28 lipiec 2010 o 11:58 napisa³
Czy s± jeszcze takie dni w OstseeTherme ?
Wojtek

Pomoc
Do góry
Multi-cytowanie