Strona 1 z 1
Saunowa Rywalizacja kto lubi rywalizację, to impreza dla niego.
Napisano 23 lipiec 2010 o 14:39
Dostałem info, to postanawiam upublicznić, a może akurat kogoś zainteresuje, w Dąbrowie w Nemo maja się odbyć Mistrzostwa w saunowaniu. Maja przybyć Finowie, Niemcy i inne nacje ...
Z naturyzmem ma to chyba niewiele wspólnego, czy promuje saunowanie, też mógłbym się spierać. Ale na pewno warto podyskutować, a może ktoś już był na takiej imprezie i gotów podzielić się jak to wygląda od kuchni.
Z naturyzmem ma to chyba niewiele wspólnego, czy promuje saunowanie, też mógłbym się spierać. Ale na pewno warto podyskutować, a może ktoś już był na takiej imprezie i gotów podzielić się jak to wygląda od kuchni.
Napisano 23 lipiec 2010 o 21:57
Witam!
Miałem okazję jakiś czas temu testowo wypróbować saunowanie ekstremalne.
Z tego co pamiętam co 30 sekund na kamienie leciał litr wody. Nie można było się ruszać. Po chyba piątym litrze wyszedłem.
Dość osobliwe doświadczenie. Myślę, że dla urozmaicenia saunowania warto się sprawdzić, niekoniecznie w takich zawodach.
W każdej chwili można wyjść
Pozdrawiam.
Miałem okazję jakiś czas temu testowo wypróbować saunowanie ekstremalne.
Z tego co pamiętam co 30 sekund na kamienie leciał litr wody. Nie można było się ruszać. Po chyba piątym litrze wyszedłem.
Dość osobliwe doświadczenie. Myślę, że dla urozmaicenia saunowania warto się sprawdzić, niekoniecznie w takich zawodach.
Pozdrawiam.
Napisano 08 sierpień 2010 o 09:24
peter, dnia 23 lipiec 2010 o 21:57 napisał
Można też przesadzić w sportowej rywalizacji :-(.
Śmierć na mistrzostwach przebywania w saunie
Napisano 08 sierpień 2010 o 12:00
O tragedii raz jeszcze: Tragedia na mistrzostwach w saunie
Napisano 08 sierpień 2010 o 14:37
Napisano 09 sierpień 2010 o 19:34
Nuxman, dnia 09 sierpień 2010 o 17:52 napisał
Czyli?
Pytam bo pierwszy raz słyszę taki termin "sauna ekstremalna"
Pytam bo pierwszy raz słyszę taki termin "sauna ekstremalna"
Nie jestem fachurą w tej dziedzinie, ale tak w kilku słowach: taka sauna jest w Dąbrowie Górniczej w Nemo http://www.nemo-wodn....pl/?swiat_saun Jest to niewielki obiekt na planie kwadratu z siedziskami na kilka osób (chyba 6), na środku jest sprzęt do systematycznego nawilżania (jest jakaś norma na parametry nawilżania); temperatura w środku jest utrzymywana na stałym poziomie 110 st. C; ściany są częściowo oszklone, sauna może byc użytkowana wyłącznie za dozorem obsługi w określone dni i godziny, po uprzednim zapisaniu się na listę.
Użytkownik Adam edytował ten post 09 sierpień 2010 o 19:36
Napisano 10 sierpień 2010 o 14:59
Poczytałem sobie relację z mistrzostw w Niemczech
i mam jeden wniosek: to jest po prostu chore.
Nic dziwnego że był ten wypadek, on się najzwyczajniej w świecie ugotował żywcem ;)
A przy okazji, myślałem że siedzą dłużej, np 45 minut w dużo niższej temperaturze. Okazuje się że mistrzowie wytrzymują około 7 minut
Cytat
Czas na finały kobiet i mężczyzn. Kobiety jak zawsze mają pierwszeństwo. Temperatura w saunie wzrosła do 120 stopni. Gosia walczy bardzo dzielnie. Wywalczyła 5 miejsce.
Mężczyznom w finale temperaturę podkręcono do 125 stopni. Ciekawe jak to zniosą.
Mężczyznom w finale temperaturę podkręcono do 125 stopni. Ciekawe jak to zniosą.
i mam jeden wniosek: to jest po prostu chore.
Nic dziwnego że był ten wypadek, on się najzwyczajniej w świecie ugotował żywcem ;)
A przy okazji, myślałem że siedzą dłużej, np 45 minut w dużo niższej temperaturze. Okazuje się że mistrzowie wytrzymują około 7 minut
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc
Do góry
Multi-cytowanie